Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 26 mei

Onze ongerechtigheden zijn talrijk geworden, tot boven ons hoofd, en onze schuld is groot geworden tot aan de hemel.
Ezra 9 vers 6

Robert en Tiffany Williams wonen in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Twee jaar geleden werd er een flink bedrag op hun rekening gestort: omgerekend 108.000 euro. ’t Was een vergissing van de bank. Toen het foutje twee weken later werd opgemerkt, was het geld op. Het stel had er een personenwagen, een raceauto en een camper voor gekocht. Het echtpaar Williams kwam zwaar in het rood te staan. Ze moesten alles terugbetalen, tot aan de laatste cent.

Onze schuld tegenover God reikt tot aan de hemel. Daar valt helemaal niets terug te betalen. Dat is volslagen onmogelijk. Dat komt, omdat God zó heilig is dat elke zonde alleen met bloed weggedaan kan worden. Enkel de dood is voldoende. God had het van tevoren gezegd: als Adam en Eva ongehoorzaam zouden zijn, moesten ze sterven.

Wat is het een onuitsprekelijk geluk dat God Zijn eigen Zoon liet sterven – in de plaats van ieder die voor Hem buigt en z’n zonden belijdt! Zo wordt onze schuld volledig betaald en zijn wij vrij! Daarvoor danken we de Heere Jezus met ons hele hart.