Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 1 mei

De Heere beschikte een grote vis om Jona op te slokken. Jona was drie dagen en drie nachten in het binnenste van de vis (…) Toen sprak de Heere tot de vis, en hij spuwde Jona uit op het droge.
Jona 1 vers 17 en 2 vers 10

Een man uit Haaksbergen wilde pinnen. ’t Was een geldautomaat van de ING. Hij voerde de pas in, maar het apparaat spuugde hem niet weer uit. De man was zijn pas kwijt. Een uur na middernacht belde hij de alarmcentrale van de bank. Daar kreeg hij te horen dat hij zijn pas na openingstijd van het filiaal kon ophalen. Dat duurde hem te lang. Met een hamer sloeg hij de automaat kort en klein. Wat hij ook deed, de pas werd niet weer uitgespuugd. Alleen hield de politie hem aan.

Jona werd opgeslokt én na drie volle dagen weer uitgespuwd. Waarom duurde dat zo lang? Omdat hij tot inkeer moest komen. Hij was God ongehoorzaam geweest en zijn Schepper greep hem als het ware in de kraag.

Zo grijpt God regelmatig in het leven van mensen in. Hij wenst dat ze tot bekering en belijdenis van hun zonden komen. Want dan kan Hij genade bewijzen en vergeving schenken. Daarvan geniet Hij. Daarom is het wijs om naar Hem te luisteren.

 

Het dagboek bestellen?