Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 31 december

De tollenaar bleef op een afstand staan en wilde ook zelfs zijn ogen niet naar de hemel opheffen, maar sloeg op zijn borst en zei: O God, wees mij, de zondaar, genadig.
Lukas 18 vers 13

Op de oudejaarsavond van 2015 vond een kerkdienst plaats in de Amerikaanse stad Fayetteville. Een gewapende man kwam binnen. Hij beweerde dat God hem had opgedragen naar de kerk te gaan, om te voorkomen dat hij verkeerde dingen zou doen. De voorganger kwam van de preekstoel. Het lukte hem de man te overreden, zodat hij zijn wapen afgaf. Hij verzocht de leden van de kerkenraad de man in de gaten te houden, en bad toen voor de onverwachte bezoeker. Die viel op zijn knieƫn en begon te huilen.

Om voor verkeerde dingen bewaard te worden, is het nodig om de tegenwoordigheid van God te zoeken. Dat is ook de enige manier om verlost te worden van alles wat we al verkeerd gedaan hadden. Wie God om genade smeekt, net als die tollenaar, ontvangt genade!

Gods liefde gaat naar alle mensen uit. Hij ziet het liefst dat allen tot Hem komen en in de Heere Jezus geloven. Zijn liefde en genade zijn zonder grenzen. Ze zijn eeuwig, volkomen en Goddelijk!

 

Het dagboek bestellen?