Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 10 september

Pas ervoor op dat uw hart zich dan niet verheft en u de HEERE, uw God, vergeet, Die u uit het land Egypte, uit het slavenhuis, geleid heeft; Die u geleid heeft in die grote en vreselijke woestijn, met gifslangen, schorpioenen en droogte.
Deuteronomium 8 vers 14 en 15

De Siferlinger See is een meertje tussen München en Salzburg. In september 2016 werd daar een wurgslang aangetroffen. De gele anaconda zwom vrolijk in het water. Hij werd gevangen en naar een reptielenopvang gebracht. Omdat de slang maar anderhalve meter lang was, was hij niet gevaarlijk voor mensen. Hij was te schuw. Toch zwemt het dan niet prettig.

God had het volk Israël uit de slavernij in Egypte bevrijd en hen door de gevaarlijke woestijn heen naar het beloofde land Kanaän gebracht. Zo verlost God allen die in de Heere Jezus geloven, uit de wrede macht van de satan en de wereld en brengt Hij hen veilig naar de hemel. Onderweg zijn heel wat gevaren: wurg- en gifslangen, schorpioenen en droogte en nog veel meer. Als we maar dicht bij de Heere Jezus blijven, zijn we veilig.

We worden op vele manieren verleid om te zondigen. Als we daarin struikelen, gaat ons geestelijke leven eraan. God wil ons echter bewaren!

 

Het dagboek bestellen?