Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Dinsdag 11 september

David raadpleegde de HEERE en vroeg: Zal ik op weg gaan en deze Filistijnen verslaan? De HEERE zei tegen David: Ga, u zult de Filistijnen verslaan en Kehila verlossen.
1 Samuël 23 vers 2

David was een held en een strateeg. Maar zijn overwinningen dankte hij aan de hulp van God. Het wordt regelmatig van hem vermeld dat hij de Heere God vroeg wat hij moest doen. Steeds als hij niet op eigen kunnen en wijsheid vertrouwde, maar God de leiding liet, werd David overwinnaar. De keren dat hij naliet om naar de wil van God te vragen, maakte hij fouten en ging het verkeerd.

Als wij volgens de wil van de Heere Jezus willen leven, moeten we Zijn wil zoeken. We moeten die eerst kennen, voordat we die kunnen doen.

Laten we daarom altijd eerst Hem vragen, vóórdat we handelen of antwoorden. Hoe vaak zijn we toch onafhankelijk bezig! Dan hebben we onze plannen al gemaakt. Alles is al uitgestippeld – alleen onze Meester wist nog van niets!

Het is waar: het is lang niet altijd zo gemakkelijk om Gods wil te weten te komen. Daartoe is het nodig om werkelijk afhankelijk van Hem te zijn, een biddend leven te leiden en gewend te zijn om in Zijn Woord naar Zijn stem te luisteren.

 

Het dagboek bestellen?