Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 12 september

Wees niet bedroefd, want de vreugde van de HEERE, dat is uw kracht.
Nehemia 8 vers 11

De meningen van wel 50 miljoen automobilisten in 32 landen werden met elkaar vergeleken. Het ging over dingen als de drukte op de weg, de kwaliteit van de wegen, de veiligheid en de beschikbaarheid van benzinestations en parkeerplaatsen. Nederland scoorde met een 7,9 het hoogste cijfer. Ze zitten er met het meeste plezier achter het stuur.

Hebben we ook blijdschap in ons hart tijdens onze levensreis? We zijn op aarde geboren en nu op weg naar het hiernamaals. Als we de Heere Jezus als onze Heiland hebben aangenomen, is de hemel ons reisdoel. We komen straks aan in het ongestoorde geluk. Wat zullen we daar een vreugde genieten!

Onze God en Meester wenst dat we ook op onze reis daarnaartoe blijdschap in onze harten hebben. Hij roept ons toe om niet bedroefd te zijn. Waarom? Omdat droefheid krachteloos maakt. Hij zegt ons om blij te zijn, want dat geeft ons kracht.

Weten we niet allemaal uit ervaring dat het zo is?

Eén ding mogen we niet vergeten: het gaat om de vreugde van de Heere! Het gaat om de blijdschap die in ons woont, als we met God leven en de Heere Jezus voor ogen hebben.

 

Het dagboek bestellen?