Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 13 september

Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden.
1 Johannes 4 vers 10

In de Israëlische kuststad Kfar Vitkin staat het restaurant ‘De Hummus Bar’. Drie jaar geleden startte de eigenaar een actie: Joden en Arabieren die samen kwamen eten, hoefden maar de helft van de prijs te betalen. Zo wilde de man iets doen om hen letterlijk weer samen aan tafel te krijgen.

Verzoening is nodig. Je wilt toch niet onderlinge vijandschap laten bestaan?

Verzoening tussen de mens en God is het allerbelangrijkste. Want als die niet tot stand komt, blijft er eeuwige verwijdering.

Het is goed te beseffen: de vijandschap tussen de mens en God kwam enkel en volledig van onze kant. Niet God was de vijand van de mens, maar de mens was de vijand van God! Onze liefde is niet naar God uitgegaan, maar Hij heeft ons liefgehad.

Wij hebben dan ook niet de eerste stap gezet om het met God in orde te maken. Nee, Híj zond Zijn Zoon om te sterven als het Zoenoffer voor onze zonden. Aan ons mensen is het nu, om de stap tot Hem te doen en onze zonden te belijden.

 

Het dagboek bestellen?