Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zondag 26 november

Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, Die, hoewel Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden.
Filippi 2 vers 5 tot en met 7

Als eerste wordt de Godheid van de Heere Jezus onderstreept. Wat een verschil met Adam! De eerste mens wilde zijn als God. Hij wilde zichzelf iets toe-eigenen wat hem niet toestond. De Heere Jezus wás in de gestalte van God. Het was voor Hem geen roof om God gelijk te zijn, omdat dat Zijn ‘rechtmatig eigendom’ was.

Vervolgens wordt Zijn Mensheid genoemd. Hij heeft Zichzelf ontledigd. Hij kon uiteraard niet ophouden God te zijn. Nee, Zijn ontlediging betrof Zijn uiterlijke positie: Hij nam de plaats van een slaaf in, vrijwillig. Terwijl Hij de allerhoogste Gebieder was, was Hij bereid om te gaan gehoorzamen. Hij wás ook gehoorzaam, zelfs tot de schandelijke dood aan het kruis.

Hoe groot is Hij! Hij heeft ons een duidelijk voorbeeld gegeven om in werkelijke nederigheid anderen hoger te achten dan onszelf.

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.