Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 3 juni

Hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.
Openbaring 21 vers 8

Op het hoofdeiland Luzon van de Filippijnen ligt het Taalmeer, zuidelijk van de hoofdstad Manila. In dat meer ligt de reusachtige vulkaan Taal. In de krater ervan is door regenwater op z’n beurt ook een meer ontstaan. Dat heet, heel logisch, het Kratermeer. In dat meer ligt ook weer een eiland, met een doorsnee van zo’n 40 meter. Het heet Vulcan Point.

Wat er gaat gebeuren als de vulkaan Taal nog een keer gaat uitbarsten? De gedachte is helemaal niet zo fijn dat diep onder ons de lava aan het pruttelen, koken en kolken is. Als dat naar boven komt, berg je dan!

Veel, veel erger is het dat mensen straks in de poel worden geworpen die van vuur en zwavel brandt! Er bestaan geen woorden om die verschrikking te beschrijven. Wat dat oordeel nog bitterder maakt, is dat de mensen daar zullen moeten toegeven dat ze het hebben verdiend. Het is het loon voor hun zonden.

En wat het nóg vreselijker zal laten zijn: ze hádden een kans om eraan te ontkomen, maar die hebben ze laten lopen. Ze wilden niet in de Heere Jezus geloven, de Enige Die hen redden kon!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage