Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 28 januari

Roep Mij aan in de dag van benauwdheid; Ik zal u eruit helpen en u zult Mij eren.
Psalm 50 vers 15

In het laatste weekend van januari 2021 was het raak. Een 56-jarige man uit Goirle belde in de nacht van zaterdag op zondag steeds weer het alarmnummer, onnodig. Agenten namen zijn telefoon in beslag. De volgende ochtend mocht hij die op het politiebureau ophalen. Dat deed hij. Maar in zijn woede trapte hij daarbij de deurbel van de muur – en verdween. Al snel werd hij aangehouden, met de bel in zijn zak.

Als wij in nood zitten, mogen we God aanroepen. Dat betekent: we mogen tot Hem bidden. Wie Hem om hulp vraagt, wordt geholpen. Wie inziet dat hij een zondaar is en zó niet voor God kan verschijnen, wie begrijpt dat hij verloren is, beleeft echt een ‘dag van benauwdheid’. Dat kan je aanvliegen. Soms duurt dat wel weken of zelfs jaren. Wees daar dankbaar voor! Want door die nood word je ervoor klaargemaakt om God om hulp te roepen.

God kán helpen, omdat Zijn Zoon Jezus Christus op het kruis is gestorven voor de zonden. Hij bewerkte daar verzoening. Wie tot God gaat, zijn schuld erkent en in de Heere Jezus gelooft, wordt uit de nood geholpen. Hij ontvangt volle vergeving en verlossing!

Het dagboek bestellen?