Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 27 mei

De hemel vertelt Gods eer, het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen.
Psalm 19 vers 2

Geen mens gelooft dat de horloges die we aan onze pols dragen, spontaan en toevallig ontstaan zijn. Natuurlijk niet. Die zijn gemaakt door slimme mensen. Zo bewijst het bestaan van het heelal en ons lichaam die zó ingenieus in elkaar zitten, dat er een hogere macht met geweldige intelligentie aan het werk moet zijn geweest. Eenvoudig gezegd: dat God bestaat en de Schepper is.

Nee hoor, beweert een evolutionist, ook een blinde en domme horlogemaker kan iets in elkaar prutsen. Hij doet maar wat. Het hoeft ook niet direct goed te werken. Als iets maar eenmaal loopt, kan het in kleine stapjes verbeterd worden. Zo kunnen de meest ingewikkelde dingen worden gemaakt. Dat kost wel enorm veel tijd, maar die is er in de evolutie.

Wat een dwaasheid! Ziet zo’n man nu niet dat hij zichzelf tegenspreekt? Ook hij gaat uit van een maker, al is die blind en dom. Dat niet vanuit het niets spontaan iets ontstaat, begrijpt ieder mens met een minimum aan verstand. – De hemel vertelt Gods eer. De hele schepping prijst Hem. En wij buigen ons aanbiddend voor Hem neer!

Het dagboek bestellen?