Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 21 januari

Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.
Romeinen 3 vers 23 en 24

Een vrouw in de Amerikaanse staat Oregon deed op een zaterdag in januari vorig jaar een boodschapje. Ze zette de auto voor de deur van een supermarkt, liet de motor draaien en stapte de winkel binnen. Een man stal de auto, maar ontdekte een kleuter op de achterbank. Boos reed hij terug en sprak de moeder aan op haar gedrag. Hij dreigde zelfs de politie te bellen. Ze mocht het kind uit de auto halen. Toen reed hij weer weg. Een paar uur later vond de politie de gestolen auto terug. Maar van de dief geen spoor.

Merkwaardig, wat een man: commentaar op een ander, terwijl hij zelf fout zat! Ja? Is dat echt merkwaardig? Zit dat niet in ons allemaal?

Het is van het allergrootste belang dat we leren onszelf te zien zoals God ons ziet. En dat is niet best! In Gods oog zijn we állemaal zondaars en hebben we állemaal het oordeel verdiend. Níemand van ons kan Gods heerlijkheid bereiken en de hemel binnengaan. Maar ook kunnen álle mensen gerechtvaardigd en verlost worden, door te geloven in Christus Jezus!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage