Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 17 juni

God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed.
Genesis 1 vers 31

Felix Baumgartner steeg vanuit New-Mexico in een capsule op tot een hoogte van 38,969 kilometer. Toen sprong hij. Zijn vrije val was diep: 36,4 kilometer. Hij had daarbij een snelheid van ruim 1357 kilometer per uur. Op een goeie 2500 meter boven de grond opende hij zijn valscherm. Zo vestigde hij in oktober 2012 verschillende wereldrecords.

Hét record heeft Adam in handen. Zijn val was vele malen dieper, niet in kilometers uit te drukken. God had hem ‘zeer goed’ gemaakt. Toen hij de verboden vrucht van Eva had aangenomen en gegeten, had hij een verdorven natuur. Van zó goed naar zó slecht!

Het is een wonder dat Gods liefde níet veranderde. We zouden het goed begrepen hebben als God vanaf dat moment met Adam niets meer te maken wilde hebben. Dat Hij Zijn handen van hem terugtrok en hem in zijn eigen vet had laten gaar koken.

Toch heeft God dat niet gedaan. Zijn liefde wankelt niet. Hij gaf zelfs Zijn eigen Zoon voor mensen als Adam en wij over in de dood. We begrijpen het niet, maar prijzen Hem daarvoor, elke dag weer.

Het dagboek bestellen?