Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 15 juli

Ze hadden geen rust en zeiden dag en nacht: Heilig, heilig, heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, Die is, en Die komt!
Openbaring 4 vers 8

Bij een jachtbouwbedrijf in Alblasserdam werd een enorm jacht gebouwd. Het kost een half miljard euro en is bestemd voor Jeff Bezos, de eigenaar van Amazon. Om de Noordzee te bereiken, moet het door Rotterdam. Eén brug is daarbij een obstakel: de oude spoorwegbrug over de Koningshaven. ‘De Hef’ kan omhooggedraaid worden, zodat schepen tot 40 meter hoogte erdoorheen kunnen, maar dat is niet voldoende. Vorig jaar in de zomer werd de brug voor een dag uit elkaar gehaald.

Obstakels moeten uit de weg worden geruimd, net als onze zonden. Die zijn een onoverkomelijke hindernis om met God in verbinding te staan. Hij is immers heilig.

God kan Zichzelf niet verloochenen. Het is Hem onmogelijk met Zijn hand over Zijn hart te strijken en te doen alsof zonden niet zijn bedreven. Nee, die moeten worden geoordeeld. Daartoe zond Hij Zijn Zoon naar het kruis. Christus droeg onze zonden en stierf. Wie in Hem gelooft, worden de zonden vergeven. Zó kan hij voor God verschijnen!

Het dagboek bestellen?