Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 14 januari

Ik ben de goede Herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen.
Johannes 10 vers 11

Een 68-jarige man uit Turkije kreeg vandaag een jaar geleden een hersenbloeding. Cemal Sentürk werd naar het ziekenhuis gebracht, in de Turkse stad Trabzon. Zijn hond Boncuk volgde de ziekenwagen. ’s Avonds laat werd het dier door de dochter van de eigenaar opgehaald, naar huis gebracht en verzorgd. Maar elke ochtend verscheen de trouwe viervoeter weer bij de ingang van het ziekenhuis, wachtend op z’n baasje. Na vijf dagen werd Sentürk uit het ziekenhuis ontslagen en met Boncuk herenigd.

Trouwe vriendschap, dát liet de hond zien. Uit trouwe liefde is een goede herder bereid om zijn leven in te zetten om zijn schapen te redden. De goede Herder met een hoofdletter, de Heere Jezus Christus, was bereid uit liefde Zijn leven zelfs te geven voor vijanden. Voor mensen die gezondigd hadden. Voor mensen die Hem haatten!

Hij is de eeuwige Zoon van God. Maar toen Hij als Mens op aarde kwam, hebben de mensen er alles aan gedaan om Hem uit de weg te ruimen. Hij werd gekruisigd. Juist aan dat kruis gaf Hij Zijn leven om allen te kunnen redden die in Hem geloven.

Het dagboek bestellen?