Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 8 maart

Zo zal het bij de voleinding van de wereld zijn: de engelen zullen uitgaan en de slechten uit het midden van de rechtvaardigen afzonderen, en zij zullen hen in de vurige oven werpen; daar zal gejammer zijn en tandengeknars.
MattheĆ¼s 13 vers 49 en 50

Een 22-jarige man had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij had zich misdragen en moest van de rechter 23 dagen de gevangenis in, maar hij kwam niet opdagen. Waar was hij te vinden? Verschillende keren belde hij zelf naar de politie om te vertellen dat ze hem toch niet te pakken zouden krijgen. Na een tijdje was hij toch de klos. Agenten zagen hem op straat lopen en pakten hem direct op. Hij kreeg ruim drie weken kost en inwoning.

Als iemand denkt dat hij aan Gods engelen ontkomt, is hij wel helemaal dom. God is immers de Alwetende. Hij ziet alles.

Adam en Eva dachten ook dat ze zich voor Hem konden verstoppen. Ja, als iemand zondigt, wordt zijn verstand direct verduisterd. Maar als een mens zich tot God bekeert en zijn zonden belijdt, neemt God hem aan. Hij ontvangt dan het eeuwige leven. Hij leeft in het licht. Zijn geestelijke verstand is verhelderd. Het eeuwige, hemelse geluk lacht hem toe.

Het dagboek bestellen?