Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 8 februari

Watervloed roept tot watervloed, terwijl Uw waterkolken bruisen; al Uw baren en Uw golven zijn over mij heen gegaan.
Psalm 42 vers 8

Onder Vianen ligt het poldergebied Vijfheerenlanden. Twee jaar geleden groeven bevers een gat door de dijk die eromheen ligt. De tunnel was zeker vier meter lang. Er stroomde flink veel water vanuit de Oude Zederik de polder in. In de jaren 90 van de vorige eeuw zijn de bevers uitgezet. Er moeten er nu zo’n 5.000 rondzwemmen. Het was de eerste keer dat ze dwars door een dijk of kade gingen.

We zijn ermee opgegroeid dat bescherming tegen het water van levensbelang is. In de dagtekst worden met de wateren de oordelen van God bedoeld. Profetisch spreekt de Heere Jezus Christus deze woorden uit. Toen Hij aan het kruis hing en daar met onze zonden beladen was, kwam het nietsontziende oordeel van de heilige God over Hem. De ene na de andere golf spoelde over Hem heen. Alleen omdat Híj het oordeel droeg, is er redding voor elk die in Hem gelooft.

Als we ons tot God bekeren en de Heere Jezus als Verlosser aanvaarden, worden ons alle zonden vergeven. Ons bedreigt dan geen oordeel meer. Geen ‘watergolf’ zal ons nog treffen!

Het dagboek bestellen?