Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 5 juli

De vrouw werd zwanger en baarde een zoon. Toen zij hem zag, dat hij mooi was, verborg zij hem drie maanden. Maar toen zij hem niet langer kon verbergen, nam zij voor hem een mandje van biezen en bestreek het met asfalt en pek. Zij legde het kind daarin en zette het tussen het riet aan de oever van de Nijl.
Exodus 2 vers 2 en 3

In 1913 werd in Amerika de postdienst opgericht. Na enkele weken verstuurde een ouderpaar in de staat Ohio hun baby met de post naar opa en oma. Die woonden 1,5 kilometer verderop en moesten op de kleine oppassen. Het vervoer kostte 10 dollarcent. Het gebeurde nog enkele keren, totdat de directeur een verbod instelde: mensen mochten niet meer via de post worden verstuurd.

Jochebed kon haar zoontje Mozes niet meer verborgen houden voor de wrede soldaten van de farao. Daarom legde zij hem in een mandje en zette dat tussen het riet aan de oever van de grote rivier. Zo vertrouwde zij haar kindje aan God toe.

Dat mogen allen doen aan wie God kinderen gegeven heeft. Wíj kunnen ze niet beschermen, maar we mogen ze aan onze hemelse Vader opdragen en ze vol vertrouwen in Zijn sterke handen leggen!

Het dagboek bestellen?