Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 4 januari

U kent mijn zitten en mijn opstaan, U begrijpt van verre mijn gedachten (…) Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten?
Psalm 139 vers 2 en 7

De rechtbank in het Vlaamse Gent veroordeelde in 2011 een toen 44-jarige Nederlander voor poging tot moord. Zelf was hij niet bij het proces aanwezig; hij was op de vlucht geslagen. Het lukte hem tien jaar uit handen van de politie te blijven. Daartoe had hij door plastische chirurgie zelfs zijn gezicht onherkenbaar laten maken. Uiteindelijk liep hij toch tegen de lamp, in het Duitse Löbau, niet ver van de Tsjechische grens. Hij moest zijn straf uitzitten.

Aan God ontkomt natuurlijk niemand. Hoe zou het ook kunnen? Daar is geen truc voor. Vervalsing van papieren of operatieve veranderingen helpen niet. Verstoppen en onderduiken evenmin. Enorm grote aantallen mensen leven illegaal, onzichtbaar voor de aardse overheden. Maar God is alwetend.

Je kunt twee dingen doen: wachten tot Hij Zijn engelen zendt en je voor Hem komt te staan, of nu al vrijwillig naar Hem toe gaan en je zonden belijden. In dat laatste geval ontvang je vergeving, word je met Hem verzoend en krijg je vrede en rust. Er is geen enkele twijfel mogelijk: mogelijkheid twee is de allerbeste!

Het dagboek bestellen?