Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 5 januari

Toen zij weggingen om olie te kopen, kwam de bruidegom; en zij die gereed waren, gingen met hem naar binnen naar de bruiloft, en de deur werd gesloten. Later kwamen ook de andere meisjes, die zeiden: Heer, heer, doe ons open! Hij antwoordde en zei: Voorwaar, ik zeg u: ik ken u niet.
Mattheüs 25 vers 10 tot en met 12

De 22-jarige John Gonsalves diende als Amerikaanse militair in Duitsland. In december 1945 schreef hij een brief aan zijn moeder. Die kwam nooit aan. Zijn moeder stierf en in 2015 overleed hij zelf. Twee jaar geleden dook de brief toch nog op en werd die bij zijn 89-jarige weduwe bezorgd – 76 jaar te laat!

Ergens te laat komen, is soms gênant. Het kan ook erg lastig zijn. Maar het is zelden een echt drama. In de dagtekst was het een regelrechte ramp. Wat zou nog verschrikkelijker kunnen zijn?

Nog steeds nodigt God alle mensen uit om zich met Hem te laten verzoenen. Als iemand zich tot Hem bekeert, gaat de hemel voor hem open. Maar wie de bekering tot God en het geloof in Jezus Christus uitstelt, komt er op een dag achter dat hij te laat is. Dan kán hij zich niet meer bekeren. En dan is hij voor eeuwig te laat. De hemel blijft voor hem gesloten. Dat is vreselijk!

Het dagboek bestellen?