Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 28 juni

Toen zei de HEERE tegen Mozes: Zie, Ik zal voor u brood uit de hemel laten regenen.
Exodus 16 vers 4

In de Indische Oceaan ligt het Franse eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar. Je denkt aan witte stranden en een stralende zon. Het kan er ook regenen. In maart 1952 viel het met bakken uit de hemel: 1870 millimeter in 24 uur! Dat is 1,87 meter. Het is het wereldrecord.

Wat God voor Israël in de woestijn deed, was echt indrukwekkend. Hij liet brood uit de hemel regenen. Het manna viel 40 jaar lang, elke nacht naar beneden. Zes keer per week. Op de dag vóór de sabbat konden de Israëlieten een dubbele hoeveelheid oprapen.

Dit manna spreekt van het ware Brood des levens. Dat is Christus. Het beeld is eenvoudig, maar juist daarom zó veelzeggend. Door het manna te eten, overleefde het volk in de woestijn. Door te geloven in de Heere Jezus, ontvangen we uit Gods hand het eeuwige leven.

En elke dag opnieuw mogen we ons met Hem ‘voeden’, zodat we in leven blijven. Het is nodig de Bijbel te lezen, elke dag weer, want die spreekt op iedere bladzijde over de Heiland. Zo houden we ons met Hem bezig en blijven we geestelijk gezond.

Het dagboek bestellen?