Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Woensdag 24 januari

Ga weg van Mij, vervloekten, in het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bestemd is.
Mattheüs 25 vers 41

Er bestaan bijzondere plaatsnamen. Zo ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân de buurtschap De Hel. Als de bewoners ervan naar hun woonplaats worden gevraagd, moeten ze wel zeggen dat ze in De Hel wonen. Vóór de zeventiende eeuw werd het ook wel Grote Hel of rode Hel genoemd. De oorsprong is niet zo luguber als het klinkt. Waarschijnlijk is het afgeleid van het Oud-Friese woord hil. Dat is een heuvel. De buurtschap ligt dan ook wat hoger dan de omgeving.

Als iemand werkelijk de hel als eeuwige woning toegewezen krijgt, is het niet best. Dat eeuwige vuur is door God gemaakt en bestemd voor de satan en zijn demonen. Maar elk mens die naar de duivel luistert en hem volgt in zijn opstand tegen God, zal er ook belanden. Dat is zó verschrikkelijk vreselijk!

Gods bedoeling met ons mensen was juist dat we de hemel zouden bevolken. Door de Heere Jezus kunnen we er komen. Hij is de Weg ernaartoe. Alleen door in Hem te geloven, gaat de hemel voor ons open. We zullen dan het volmaakte geluk binnengaan. God nodigt iedereen daarvoor uit.

Het dagboek bestellen?