Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 25 januari

God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde.
Genesis 1 vers 27 en 28

Op onze aardbol leven nu ruim 8 miljard mensen. Dat aantal werd eind 2022 bereikt. De acht landen waar de toename van de bevolking het grootst is, zijn Congo, Egypte, Ethiopië, India, Nigeria, Pakistan, Filipijnen en Tanzania. In tientallen landen krimpt de bevolking juist, het sterkst in Bulgarije, Letland, Litouwen, Servië en Oekraïne.

Waarom gaf God Adam en Eva de opdracht om de aarde met mensen te vullen? Omdat God wenst dat Zijn hemel met mensen wordt gevuld! Dáárom heeft Hij ons geschapen. Hij verlangt naar vele kinderen die de hele eeuwigheid bij Hem zullen zijn.

Het is logisch dat God geen robotten wil. Daarom leven we eerst op aarde. Hij wil zien dat we voor Hem buigen en Hem dienen uit een oprecht hart. Dat we Hem liefhebben en bewonderen. Wie nu vrijwillig voor Hem neerknielt, is er dan ook zeker van dat hij straks bij Hem in de hemel zal zijn, op grond van het kruis van de Heere Jezus Christus.

Het dagboek bestellen?