Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 18 januari

Ga weg van Mij, allen die ongerechtigheid bedrijven. Daar zal gejammer zijn en tandengeknars.
Lukas 13 vers 27 en 28

Een monteur van Kroymans Ferrari in Hilversum maakte een proefritje met een auto. Het was een peperdure Enzo Ferrari. Voor de niet-kenners onder ons: een 12-cilinder sportwagen uit 2002. Op het prijskaartje staat 3 miljoen euro. Op de Amsterdamsestraatweg in Baarn ging het mis. Het was een eenzijdig ongeval. Er bleef alleen een zielig hoopje rood schroot over. De monteur had geen verwondingen, maar zal zich niet prettig gevoeld hebben.

Dat gevoel als je zakt voor je rijbewijs. Of als je je portemonnee hebt verloren. Of door een stommiteit schade hebt gemaakt. Daar kun je flink van balen. Maar na verloop van tijd denk je: er zijn erger dingen. Je leert het relativeren – zó heet dat tegenwoordig.

Er is iets dat je nooit kunt relativeren: het oneindig voortdurende oordeel van God in de hel. Het gejammer en tandengeknars gaat eeuwig door. Alle zondaars zullen daar belanden. Het is Gods rechtvaardige vonnis. Alleen díe zondaars die hun schuld voor Hem toegeven en geloven dat Jezus Christus ook voor hen is gestorven, zíj zullen eeuwig in de hemel wonen.

Het dagboek bestellen?