Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 19 januari

Zo gebeurde het dat zij allen behouden aan land kwamen.
Handelingen 27 vers 44

De eilandenstaat Tonga ligt oostelijk van Australië. Een 57-jarige man was in januari vorig jaar op het eiland Atata zijn huis aan het schilderen. De vulkaan Hunga Tonga-Hunga Ha’apai barstte uit. Er kwam een waarschuwing voor een tsunami. Lisala Folau klom in een boom. De eerste golf bereikte hem niet, maar de tweede, een nog hogere, sleurde hem mee, ver de oceaan op. Nadat het water weer rustig was, begon hij te zwemmen, 27 uur lang. Toen had hij het vasteland bereikt. – Zal hij ook de hemelse haven bereiken?

Dát is de belangrijkste vraag in het leven van ons allemaal. Wat heeft het uiteindelijk voor waarde als je tijdens dit leven de wind in de zeilen hebt en alles goed gaat, maar je in het hiernamaals verloren bent? En wat maakt het uiteindelijk uit als je op aarde veel tegenslag hebt, ziekte en gebrek of wat dan ook, maar je straks de hemel binnen mag gaan om daar voor eeuwig gelukkig te zijn?

Om ons in de hemel te kunnen brengen, is de Zoon van God uit de hemel neergedaald. Jezus Christus stierf aan het kruis en opende zo de hemel voor ieder die zich tot God bekeert en in Hem gelooft.

Het dagboek bestellen?