Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 15 maart

Bij hem echter die niet werkt, maar gelooft in Hem Die de goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid.
Romeinen 4 vers 5

In het noorden van Italië liggen de regio’s Piemont en Lombardije. Daar pleegde de ‘Bende met de ijskoude ogen’ een hele reeks inbraken met grof geweld. In mei 2019 werden ze opgepakt. De leden kregen jarenlange gevangenisstraffen. Na ruim twee jaar lukte het één van hen, de 29-jarige Albanees Kristjan Mehill, uit zijn cel te ontsnappen. Hij deed het traditioneel: met aan elkaar geknoopte beddenlakens. Een paar maanden later werd hij alweer door de Nederlandse politie aangehouden en aan Italië uitgeleverd.

Je ontloopt je straf niet. Echt niet. Ja, misschien de straf die een aardse rechter oplegt, maar niet de veroordeling van de hemelse Rechter.

Het is dan ook raadzaam om nú vrijwillig naar Hem toe te gaan en je schuld te belijden. Bij een aardse rechter levert je dat strafvermindering op. Maar God vergeeft dan eenvoudig alles. Ja, Hij rechtvaardigt zo iemand. Als een goddeloze in God gelooft en zich tot Hem bekeert, rekent God hem zijn geloof tot gerechtigheid aan. God ziet hem dan zonder zonden, omdat Hij die allemaal op Zijn Zoon heeft gelegd.

Het dagboek bestellen?