Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 14 juni

Daarom moet u deze woorden van mij in uw hart en in uw ziel prenten. Bind ze als een teken op uw hand, en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn.
Deuteronomium 11 vers 18

De Zwitser George de Mestral maakte in 1948 een wandeling met zijn hond. Er bleven allemaal klitten van de stekelnoot in diens vacht hangen. Die waren maar moeilijk te verwijderen. Thuis bekeek hij ze nauwkeuriger: ze waren aan het einde voorzien van uiterst kleine haakjes. Dat leidde tot de uitvinding van klittenband. Modeontwerpers waren eerst argwanend, waarschijnlijk door het scheurende geluid bij het lostrekken. Maar klittenband bleek in veel gevallen erg bruikbaar om dingen vast te zetten.

Gods Woord dienen we mee te dragen in ons hart. We worden opgeroepen het te lezen en te overdenken, het te ‘herkauwen’. Er komt ontzettend veel informatie op ons af. Die kunnen we niet allemaal opslaan. We vergeten veel. Dat is meestal helemaal niet zo erg. Maar Gods Woord is van het allergrootste belang. Dat moeten we werkelijk ‘vastzetten’.

Het is nodig én gezegend als we de Bijbel werkelijk in onze harten bewaren. Dat bevordert onze innerlijke groei en onze geestelijke gezondheid.

Het dagboek bestellen?