Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 15 juni

Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.
2 Korinthe 5 vers 21

Bij een vrouw in Amerika werd een cyste aan één van haar eierstokken vastgesteld. Zelfs een leek kon zien dat er iets niet goed zat, want het – op zich onschuldige – gezwel woog 148,7 kilogram! Zoiets in je buik ontgaat je doorgaans niet. Het gezwel werd leeggezogen en door dr. Spohn met goed gevolg verwijderd. De vrouw herstelde volledig.

Het is opmerkelijk dat het veel mensen wel ontgaat dat het met hun hart helemaal niet goed zit. En dat is dan niet letterlijk bedoeld, maar figuurlijk. Wat komt er in ons hart een hoop viezigheid boven! Jaloersheid, verkeerde hartstochten, drift, hebberigheid, trots. De lijst is helaas nog veel langer te maken.

Zelfs als we nooit een zonde hadden begaan, zou onze oude natuur toch in- en inslecht blijven. Daarom is de Heere Jezus niet alleen voor onze zondige daden, woorden en gedachten gestorven, maar onderging Hij ook het oordeel over onze zondige natuur. Als we in Hem geloven, ‘herstellen’ we volledig. Dat wil zeggen: we worden gerechtigheid van God. Helaas nog niet in de praktijk, maar wel in Gods oog.

Het dagboek bestellen?