Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 1 maart

(…) de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.
Openbaring 21 vers 8

De Australische zeewesp is een kubuskwal. Zoals de naam al laat vermoeden, zwemt het dier vooral in de wateren rond Australië – en gelukkig niet in de Noordzee. Hij heeft namelijk tentakels die wel drie meter lang kunnen worden, en hij steekt als een wesp. Z’n tentakels kunnen giftige netelcellen afschieten. Eén zo’n kwal heeft genoeg gif in zich om 60 mensen te doden. Op 1 maart 2021 overleed er in Australië weer iemand aan. De zeewesp geldt dan ook als het giftigste dier op aarde.

Nóg dodelijker is het gif van de zonde. Want dat maakt niet ‘alleen maar’ een einde aan het leven op aarde, maar dat bewerkt de tweede dood. Dat betekent: het tot in het oneindige gescheiden zijn van God. De nooit ophoudende kwelling in de vuurzee.

Wat kunnen we God dankbaar zijn dat Hij voor een oplossing heeft gezorgd om daarvan verlost te worden. Het kostte Hem Zijn eigen Zoon. God zond Jezus Christus naar het kruis om voor de zonde te sterven. Op grond van Zijn dood kunnen we gered worden en ontvangen we het eeuwige leven. Door het geloof gaan we uit de tweede dood over in het eeuwige leven.

Het dagboek bestellen?