Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 2 maart

Dwaas! In deze nacht zal men uw ziel van u opeisen; en wat u gereedgemaakt hebt, voor wie zal het zijn? Zo is het met hem die voor zichzelf schatten verzamelt en niet rijk is in God.
Lukas 12 vers 20 en 21

De grootste kredietverzekeraar ter wereld is Euler Hermes. Af en toe doet het bedrijf onderzoek naar het gemiddelde vermogen van de mensen. Het gaat om het geld op de bank en de beurs en in pensioenpotten minus de schulden. De Amerikanen en Zwitsers staan bovenaan met 218.000 en 212.000 euro. Daarna komen de Denen; die hebben gemiddeld 150.000 euro. Op de vierde plek staan de Nederlanders; die beschikken over 129.000 euro.

Dat is gemiddeld. Want voor velen zijn zulke bedragen alleen maar om van te dromen. – Het is trouwens beter om daar niet van te dromen, maar om je uit te strekken naar échte rijkdom. De man uit de dagtekst was rijk. Hij wilde ervan genieten. Toen stierf hij. Al z’n rijkdom was hij kwijt. Hij had er niets meer aan.

Als je rijk bent in God, is dat anders. Die rijkdom blijft. Tot in alle eeuwigheid. Als kind van God ben je Zijn erfgenaam. Het is een innerlijke rijkdom. Daarvan kunnen we nu al elke dag genieten. Het is zo’n voorrecht Gods kind te mogen zijn!

Het dagboek bestellen?