Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 1 februari

Verlos mij, o God, want het water is tot aan de ziel gekomen (…) Wat ik niet geroofd heb, moet ik toch teruggeven.
Psalm 69 vers 2 en 5

Een man in het Duitse plaatsje Radevormwald stal vandaag twee jaar geleden een trekker. Die was uitgerust met een sneeuwschuiver van bijna vier meter breed. De 23-jarige Duitser ging ermee vandoor. Al snel kwamen bij de politie meerdere meldingen van schade binnen: aan vijf auto’s, de gevel van een woning, een hekwerk en een garage. Volgens de eerste schatting bedroeg de schade zo’n 100.000 euro.

De schade die we hebben aangericht door tegen God in opstand te komen, is niet te becijferen. We hebben Hem beledigd. Zijn heiligheid en rechtvaardigheid, maar ook Zijn goedheid en liefde hebben we in twijfel getrokken – en daardoor bezoedeld.

Hoe moesten we dat oplossen? Dat konden we niet. We waren immers in de macht van de zonde. Daarom kwam de Heere Jezus, Gods Zoon. Hij ging naar het kruis en betaalde de schade die niet Hij, maar wij hadden aangericht. Wat Hij niet geroofd had, gaf Hij God terug. Hij verheerlijkte Hem volkomen. Door het kruis kennen we nu Gods heiligheid én Zijn liefde. Christus heeft God geëerd!

Het dagboek bestellen?