Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Vrijdag 10 maart

De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof?
Genesis 3 vers 1

Op woensdagavond 10 maart 2021 lag Maria Sturm uit Middelburg in bed te lezen. Ze voelde ineens iets onder haar rug kriebelen: het was een slang! Twee agenten lukte het om het reptiel in een doos te laten zakken. Het bleek om een rode rattenslang te gaan, één jaar oud en 70 centimeter lang. Ze bijten niet en zijn ook te klein om mensen te wurgen, maar toch … Een man uit de straat was de eigenaar. De slang was uit z’n terrarium ontsnapt.

De slang in de hof van Eden was levensgevaarlijk. Hij verleidde Eva tot een discussie en zaaide twijfel aan Gods goedheid in haar hart. Het einde was de dood. Want door de zonde is de dood in de wereld gekomen.

Door het kruis van Jezus Christus kunnen we het eeuwige leven ontvangen. Door in Hem te geloven en te schuilen achter Zijn bloed zijn we niet alleen veilig voor Gods oordeel, maar ontvangen we ook het nieuwe leven. Dat is het leven van Godzelf. We worden zo Zijn kinderen en zullen eeuwig in de hemel mogen wonen.

Het dagboek bestellen?