Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 9 oktober

Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken.
Johannes 10 vers 28

Het is tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer om je rijbewijs te halen. En het is al helemaal niet goedkoop. Tot 31 december 1905 mocht je nog zonder rijbewijs de weg op. Daarna was het wel verplicht. Maar je hoefde nog steeds geen examen te doen. Je kon het ‘papiertje’ gewoon aanvragen.

Het verkeer is natuurlijk wel enorm toegenomen. ’t Is vaak razend druk op de weg. En ondanks de vele regels en beperkingen gebeuren de ongelukken bij de vleet. We mogen God wel bijzonder dankbaar zijn dat Hij ons behouden in de hemel brengt. Op de weg daarheen zijn ook talloze gevaren. Helaas struikelen we en lopen we soms beschadigingen op, maar we hebben de zekerheid dat niemand ons uit Gods machtige handen zal kunnen rukken. De Heere Jezus heeft ons dat Zelf beloofd.

Als het van onszelf zou afhangen of we de hemel veilig bereiken, zouden we geen moment rustig kunnen zijn. Maar nu hebben we volle rust, omdat we in de handen van de Heere Jezus zijn. Hem kunnen we vertrouwen!

Het dagboek bestellen?