Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 8 mei

Het leven en de dood heb ik u voorgehouden, de zegen en de vloek! Kies dan het leven, opdat u leeft.
Deuteronomium 30 vers 19

Twee jaar geleden reed een lesauto door Utrecht. Bij het nemen van een bocht ging het mis: de leerling drukte op het verkeerde pedaal. In plaats van te remmen, gaf hij gas. De wagen schoot naar voren. Via een drempel en een fietsenrek werd hij gelanceerd en belandde boven op een cabriolet die daar geparkeerd stond. De leerling en de instructeur raakten niet gewond. Ze konden zelf uit de auto klimmen. Beide wagens werden afgevoerd. Het was uiteindelijk maar blikschade. Stel je voor dat er iemand om het leven was gekomen! En, nog erger, dat die persoon geen vrede met God had!

Als iemand de Heere Jezus niet als Verlosser heeft aangenomen en sterft, is het vreselijkste daaraan dat hij zich dan niet meer kan bekeren. Er is na het overlijden geen herkansing! Tijdens dit leven moet de keus voor Christus worden gemaakt. Die keus heeft eeuwige gevolgen.

God maakt het mensen eenvoudig. Er zijn maar twee mogelijkheden: het leven en de zegen of de dood en de vloek. Wie Christus kiest, ontvangt het leven.

Het dagboek bestellen?