Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 6 maart

Lamech zei tegen zijn vrouwen: (…) Voorzeker! Ik doodde een man om mijn wond en een jongen om mijn striem!
Genesis 4 vers 23

Een 20-jarige man uit Heiloo kreeg een uitnodiging. Hij mocht op het politiebureau komen om iets uit te leggen. Hij had een filmpje op Instagram gezet: de kilometerteller van zijn auto tikte 220 kilometer per uur aan, en dat op de A9 ter hoogte van Heemskerk. De agenten waren met zijn verklaring niet tevreden. Ze namen zijn rijbewijs in.

’t Was net als Lamech: trots zijn op zijn overtreding. Die man vermoordde gewoon een ander als die hem een kleine verwonding had toegebracht. Talloze mensen pralen met hun zonden. Ze gaan lijnrecht in tegen Gods gedachten – en pronken ermee. Wat zullen ze op een dag ontnuchterd wakker worden!

Als wij Gods kinderen zijn, is dat helemaal anders. Helaas schieten we veel te kort. We gaan maar al te vaak de fout in. Maar daar hebben we dan spijt van. Vaak al direct, soms na een tijdje. We hebben er last van. We mogen dan elke keer opnieuw tot onze God en Vader gaan om dat voor Hem te belijden. En dan weten we: het is weg! Hij vergeeft het. Hij komt er ook niet op terug. Niets stoort de verbinding met Hem meer.

Het dagboek bestellen?