Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 30 januari

Keer terug, HEERE, red mijn ziel, verlos mij, omwille van Uw goedertierenheid.
Psalm 6 vers 5

In het zuidoosten van Zwitserland, niet ver van de Italiaanse grens, loopt een wandelpad door de Aversvallei. Daar vond vandaag een jaar geleden een kleine lawine plaats. Twee wandelaars raakten bedolven onder de sneeuw. Hun honden trokken met hun geblaf de aandacht van enkele sneeuwschuivers. Die werkten wat verderop, maar hadden de lawine niet opgemerkt. Na ruim een kwartier werden de twee uit de sneeuw gered. Ze waren slechts licht onderkoeld. Wat zullen ze hun honden dankbaar zijn geweest!

David dichtte de Psalm waaruit de dagtekst stamt. Hij smeekte God om redding – niet van zijn lichaam, maar van zijn ziel. Díe verlossing is vele malen belangrijker! Waarom maken mensen zich zo vaak zorgen om hun lichaam, terwijl ze hun ziel vergeten?

God wil onze zielen redden voor de eeuwigheid. Door onze zonden hebben we het eeuwige oordeel verdiend, maar op grond van het sterven van Christus aan het kruis wil God ons het eeuwige leven geven. We moeten Hem alleen om verlossing vragen. We moeten geloven in Jezus Christus, dat Hij voor ons stierf. Wie gelooft, wordt gered; dát belooft God!

Het dagboek bestellen?