Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 28 augustus

Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan.
Johannes 3 vers 5

Door België reed een bus richting Nederland. Op de E19 bij Antwerpen ging het mis. Hij raakte een betonnen vangrail aan de rechterkant van de weg. Daarna maakte hij een zwaai naar links en botste daar ook tegen de vangrail op. Toen kantelde de reisbus. Twee inzittenden stierven ter plekke. Dertien moesten naar het ziekenhuis. Van hen waren vijf ook levensgevaarlijk gewond. De 35-jarige buschauffeur werd aangehouden. Hij bleek drugs gebruikt te hebben.

Anderen in levensgevaar brengen, dat mag niet. Jezelf in levensgevaar brengen, is ook niet slim. Jezelf daaruit redden, dát is verstandig.

Kunnen we onszelf verlossen uit onze toestand van geestelijke doodheid? Zijn we in staat onszelf tot leven te verwekken? – Nee, maar God heeft ons in het evangelie de weg laten zien waarop dat wel kan. Door het geloof in Jezus Christus ontvangen we nieuw leven. Dan worden we wedergeboren. Uit water en Geest: door het Woord van God en Zijn heilige Geest. Zo worden we kinderen van God!

Het dagboek bestellen?