Het Rechte Spoor – 2023 | Dinsdag 29 augustus

Noach bouwde een altaar voor de HEERE; en hij nam van al het reine vee en van alle reine vogels, en bracht brandoffers op dat altaar. En de HEERE rook die aangename geur.
Genesis 8 vers 20 en 21

Argentijnse wetenschappers ontdekten dat de stof die knoflook z’n geur geeft, een goed werkend middel is tegen hoofdluis. In een kinderdagverblijf werd het antiluizenmiddel op basis van knoflookessence uitgeprobeerd. Het resultaat loog er niet om: het aantal luizen was binnen een week met 96 procent verminderd. De sterke knoflooklucht werd met pepermuntlucht gemaskeerd.

De reuk van verbrand vlees is ook verre van aangenaam. Hoe kon de geur van de offers van Noach dan liefelijk zijn voor God? Omdat de offerdieren Hem deden denken aan het offer dat Zijn eigen Zoon eens zou brengen en ondertussen heeft gebracht!

Toen Christus op het kruis stierf, offerde Hij Zich vrijwillig op aan God. Het was Zijn grootste verlangen om de wil van Zijn Vader te doen. Zelfs toen Zijn Vader wilde dat Hij het oordeel over de zonden op Zich nam, aarzelde Hij niet, hoewel het Hem Zijn leven kostte. Dát was liefelijk voor God!

Het dagboek bestellen?