Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 24 juli

Zij zeiden: Kom, laten wij voor ons een stad bouwen, en een toren waarvan de top in de hemel reikt, en laten we voor ons een naam maken.
Genesis 11 vers 4

Tegen de plannen om de Eiffeltoren te bouwen, waren grote protesten. Het aanzien van de Franse hoofdstad zou helemaal geruïneerd worden! Intussen hebben al meer dan 300 miljoen mensen het ijzeren bouwwerk bezocht. Er komen er nu zo’n 7 miljoen per jaar bij. Toen de toren in 1889 klaar was, was die het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk. – Mensen zoeken altijd hun eigen eer. Dat lijkt wel steeds erger te worden. Maar in de tijd van het eerste Bijbelboek was het ook al het geval.

Roem op aarde gaat alleen zo snel voorbij. Soms duurt die wel honderden jaren – hoewel die mensen er dan zelf niets meer aan hebben, want die zijn allang gestorven –, maar soms slechts heel kort. Voor de eeuwigheid heb je er niets aan.

Het is juist nodig dat we ons voor God neerbuigen. Hij wil verootmoediging bij ons zien, het besef van geringheid en schuld. Als we dat voor Hem uitspreken, verheft Hij ons tot een geweldige hoogte. Hij tilt ons op tot aan Zijn eigen hart. Als Zijn kinderen zijn we bestemd voor de hemel. Wat een eer!