Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 23 januari

Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.
Johannes 14 vers 6

Op 23 januari 1933 was de Afsluitdijk klaar. De verbinding tussen Friesland en Noord-Holland was een feit. Je moest de eerste maanden wel tol betalen, maar je kon eroverheen rijden. De enorme omweg onder de Zuiderzee door was verleden tijd.

De Heere Jezus is de Weg naar de Vader, naar de hemel. Wie met God de Vader in verbinding wil staan, moet in de Heere Jezus geloven. Er is geen andere mogelijkheid.

Als je van die verbinding gebruikmaakt, hoef je geen tol te betalen. Het kost geen cent. Het kost ook geen inspanningen, geen goede werken. Sterker nog: we mogen en kunnen er niets voor doen. Alles wat nodig was, heeft Jezus Christus al gedaan. Hij stierf daarvoor aan het kruis. Toen alles gedaan was, riep Hij: “Het is volbracht!” En dat was waar. Alles ís volbracht. Er is niets aan toe te voegen. We moeten alleen in Hem geloven. We moeten geloven dat Hij voor mij het oordeel heeft gedragen en bij God alles goed heeft gemaakt. Dan staan we met God in een levende verbinding. Hij is onze Vader en wij zijn Zijn kinderen!

Het dagboek bestellen?