Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 22 mei

Er kwam een grote aardbeving, zo een als er niet is geweest sinds er mensen op de aarde geweest zijn: zo’n aardbeving, zo groot!
Openbaring 16 vers 18

’t Is vandaag 63 jaar geleden. Op 22 mei 1960 vond de krachtigste gemeten aardbeving ooit plaats, met een kracht van 9,6 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats bij Lumaco in Chili. Er vielen zeker 2.000 doden en zo’n 2 miljoen mensen raakten dakloos.

In de dagtekst is sprake van een aardbeving die nog in de toekomst ligt. Die toekomst lijkt heel dichtbij. Zelfs de wereld luidt de noodklok. Het besef dat alles vastloopt en ook de schepping naar z’n grootje gaat, dringt steeds meer door.

De Bijbel laat er geen misverstand over bestaan: God gaat ingrijpen met oordeel. Hij zal de mensheid als geheel, maar ook ieder heel persoonlijk rekenschap vragen. De eerste en belangrijkste vraag voor ons is: ‘Heb je je tot Mij bekeerd, je zonden beleden en in Mijn Zoon Jezus Christus geloofd?’

Het antwoord op die vraag beslist alles. Bij een ontkenning volgt daadwerkelijk het eeuwige oordeel. Wie ‘Ja, God!’ kan zeggen, mag stralend van geluk de hemel binnengaan.

Het dagboek bestellen?