Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 2 januari

HEERE, red mijn ziel, verlos mij, omwille van Uw goedertierenheid.
Psalm 6 vers 5

Cornelis Dito werd in 1830 in Oudeschild op Texel geboren. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Den Helder. In januari 1852 strandde voor de kust het kofschip Gesina Jantina. De reddingboot kon er niet bij komen. De 22-jarige visserman deed een lijn om zijn middel, sprong te water en zwom naar het schip toe. Zo kon de vijfkoppige bemanning van boord worden gehaald.

Mensen redden op zee – het spreekt altijd tot de verbeelding. Zeker vroeger gebeurde dat vaak met gevaar voor eigen leven.

De grote Mensenredder is Jezus Christus, de Zoon van God. Hij kwam uit de hemel en werd op aarde geboren. Dat deed Hij uit liefde. Omdat Hij ons wilde verlossen van onze zonden. Omdat Hij ons wilde redden voor de eeuwigheid. Hij waagde daarvoor niet alleen Zijn leven, maar legde het bewust af. Hij wist dat Hij moest sterven. Toch kwam Hij. Zó lief had Hij de wereld, zó lief had Hij u en mij! Hij wil onze zielen redden en ons straks in de hemel brengen. Wie verstandig is, laat zich door Hem redden. Daartoe moeten we ons tot God bekeren en in Jezus Christus geloven.

Het dagboek bestellen?