Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 14 augustus

Bovendien is er tussen ons en u een grote kloof aangebracht, zodat zij die van hier naar u zouden willen gaan, dat niet kunnen en ook zij niet die vandaar naar ons zouden willen gaan.
Lukas 16 vers 26

Drie reizigers wilden van Portugal naar Maleisië. Ze vlogen via Schiphol. Daar viel hun bagage op: acht identieke koffers. Er zat 105 kilogram glasaal in: zo’n 300.000 levende jonge palingen in plastic zakken met water. Een vergunning om ze uit te voeren, had het drietal natuurlijk niet. Ze werden aangehouden, terwijl de glasaal in Nederlandse wateren zou worden uitgezet.

Wat er jaarlijks over de grenzen wordt gesmokkeld, is moeilijk te berekenen. Het gaat immers allemaal in het geniep. Maar dat het om gigantische bedragen gaat, is duidelijk. ’t Is ook onmogelijk om een grens werkelijk waterdicht af te sluiten.

Alleen de grens tussen de hemel en de hel is hermetisch gesloten. Daar komt werkelijk niemand overheen. Wat iemand ook zou proberen, de hel komt hij nooit meer uit. Dat is vreselijk! Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat je er nooit belandt. Dat kan eenvoudig door te geloven in de Heere Jezus. Dan is het zeker: de hemel gaat voor ons open!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage