Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 10 april

Zou ik geen plaats van rust voor je zoeken, waar het je goed zal gaan?
Ruth 3 vers 1

Santa Fe ligt in de Amerikaanse staat New Mexico. De 34-jarige Teral Christesson sloeg daar vorig jaar het raam van een woning in. Hij klom naar binnen, nam een bad, at wat garnalen en dronk een biertje. Toen kwam de eigenaar thuis. Die was daar niet zo blij mee. Teral bood zijn excuses aan, ook 200 dollar om het raam te laten herstellen. Hij had simpelweg een warme plek nodig gehad om te slapen.

Hebben wij al een plaats van rust gevonden, waar het ons goed gaat? Er is maar één plek waar we rust voor onze zielen kunnen vinden: bij de Heere Jezus.

Ons geweten klaagt ons immers aan vanwege onze zonden. Dat stemmetje in ons laat ons steeds weer weten dat het helemaal fout afloopt als we zo voor God komen te staan. En alle inspanningen om door goede werken Zijn heilige woede te verminderen, mislukken. We raken alleen maar nog meer uitgeput.

Pas als we geloven dat de Heiland aan het kruis alles hééft volbracht wat voor onze redding nodig was, als ik in het geloof aanvaard dat Hij voor mij gestorven is, dán heb ik ware rust voor mijn hart gevonden!

Het dagboek bestellen?