Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 4 januari

Sta op, ga naar de grote stad Ninevé en predik tegen haar (…) Maar Jona stond op om naar Tarsis te vluchten.
Jona 1 vers 2 en 3

Vandaag een jaar geleden zette een pakketbezorger z’n bestelbus neer op Schiphol, bij vertrekhal 3. Hij stapte op het vliegtuig en liet de bus vol pakketjes achter. De marechaussee nam contact op met de eigenaar van de koeriersdienst. Die was stomverbaasd en haalde de bus op. De bezorger was spoorloos; de pakketten bezorgde hij niet.

Jona kreeg de opdracht om de inwoners van Ninevé een boodschap te brengen. Maar de profeet wilde dat niet. Hij vertrok wel, maar ging precies de verkeerde kant op.

God heeft nu een boodschap voor alle mensen, in alle landen en uit alle volken. Die boodschap is vreselijk belangrijk en echt prachtig: Zijn liefde gaat naar ons uit, Hij wil ons onze zonden vergeven, ons het eeuwige leven geven en ons tot Zijn kinderen maken! Daarom roept Hij ons allemaal op om te geloven in Zijn Zoon, in Jezus Christus. Want Hij stierf aan het kruis om het oordeel over onze zonden te ondergaan. Op grond van Zijn sterven kan God ons nu genade bewijzen en liefde betonen. Dus, geloof in de Heere Jezus Christus!

Het dagboek bestellen?