Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 26 januari

Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen (…) opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.
Handelingen 17 vers 26 en 27

Op 26 januari vorig jaar werd de nieuwe sluis in de monding van het Noordzeekanaal officieel geopend. De Zeesluis IJmuiden is 500 meter lang en 70 meter breed; hij heeft een diepgang van 18 meter. Daarmee is de sluis de grootste ter wereld, hoewel de inwoners van Antwerpen het daar niet helemaal mee eens zijn. Volgens hen komt hun sluis die eer toe. Door de nieuwe sluis kunnen nu ook de grootste schepen ter wereld de haven van Amsterdam bereiken. En dáár ging het om.

Veel belangrijker is het natuurlijk dat God bereikbaar is. Hij is niet ver van ons, zegt de dagtekst. Het is waar: enerzijds is Hij op een grote afstand, want Hij is heilig en wij mensen zijn zondaars. Maar anderzijds is Hij heel dichtbij, omdat Hij ernaar verlangt dat mensen tot Hem komen om gered te worden.

God is bereikbaar. Niet, omdat wij mensen zo goed zijn of er de kracht toe hebben, maar omdat Christus de weg tot Hem baande door voor de zonde te sterven.

Het dagboek bestellen?