Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 25 mei

Ik ben de goede Herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen. Maar de huurling en wie geen herder is, die de schapen niet tot eigendom heeft, ziet de wolf komen en laat de schapen in de steek en vlucht; en de wolf grijpt ze en drijft de schapen uiteen.
Johannes 10 vers 11 en 12

De terugkeer van de wolf in onze omgeving houdt de gemoederen flink bezig. De één juicht, de ander kreunt. In april vorig jaar werd voor de eerste keer een wolf binnen de bebouwde kom gezien. Dat was in Amersfoort. Een man in een auto maakte foto’s van het roofdier, rennend over de weg.

De Heere Jezus noemt Zichzelf de goede Herder. Dat is Hij werkelijk. Hij leverde het bewijs ervan door Zijn leven af te leggen om Zijn schapen te redden.

De wolf is eropuit om de schapen te grijpen en te doden. Ze worden door hem uit elkaar gedreven. Wat een verschil met de goede Herder!

Jezus Christus daalde uit de hemel neer om voor ons aan het kruis te sterven. Hij legde Zijn leven niet alleen in de waagschaal, maar legde het bewust af, zodat Hij ons het eeuwige leven kon geven. Hij leidt ons tijdens ons leven en beschermt ons tegen de boze.

Het dagboek bestellen?