Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 22 juni

Zie, de Leeuw Die uit de stam van Juda is, de Wortel van David, heeft overwonnen.
Openbaring 5 vers 5

Wat leeuwen en tijgers zijn, weet iedereen. Er bestaan ook teeuwen en lijgers. Een teeuw heeft een tijger als vader en een leeuwin als moeder. Een lijger is geboren uit een mannetjesleeuw en een tijgerin. Terwijl teeuwen meestal wat kleiner zijn, worden lijgers vaak groter dan hun ouders. De grootste katachtige ter wereld is dan ook een lijger. Hij heet, heel logisch, Hercules en leeft in een wildreservaat in Amerika. Met een schouderhoogte van 125 centimeter en een gewicht van 418 kilogram is hij werkelijk een reus.

De Leeuw uit de stam van Juda, de Wortel van het huis van David, is de Heere Jezus Christus. Zoals een leeuw geldt als de koning der dieren, is Hij de Koning der koningen.

Hij heeft overwonnen. Waar en wanneer? Aan het kruis op Golgotha, tweeduizend jaar geleden. Hij leed daar voor de zonde en droeg Gods oordeel over de zonden. Hij triomfeerde over de duivel en deed de macht van de dood teniet. Het leek een nederlaag, want wie wordt gekruisigd en sterft, die heeft verloren. Maar in werkelijkheid behaalde Hij daar de grootste overwinning ooit met de heerlijkste gevolgen!

Het dagboek bestellen?