Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 18 mei

De Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is.
Lukas 19 vers 10

Een man reed ’s nachts in zijn auto over de N242 vanuit Alkmaar richting Nieuwe Niedorp. Hij verloor de macht over het stuur. Tegen een boom kwam hij tot stilstand, achter de vangrail. Daarbij raakte hij gewond. Toch wist hij een bergingsbedrijf en de ANWB in te schakelen, maar die konden hem niet vinden. De berger had echter de meldkamer van de politie al gebeld. Zo kwamen agenten en een ziekenwagen ter plekke. Zij vonden de man wel. Hij werd naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht.

Gevonden worden als je in nood bent, dat is van groot belang! Daartoe kwam de Zoon van God uit de hemel. Hij werd de Zoon des mensen, geboren uit een vrouw. Wat was Zijn doel? Waarom had Zijn Vader Hem gezonden? Om de verloren mensen op te zoeken. En nog meer: om hen zalig te maken!

Het bestaat niet dat Hij, de Alwetende, een verlorene niet zou kunnen vinden. Hij hoeft ze in die zin niet eens te zoeken, want Hij kent ze allemaal en weet waar ze zijn. Het punt is veel meer dat wij ons moeten laten vinden. Dat betekent: wij moeten Zijn hulp aanvaarden en ons laten redden, door het geloof.

Het dagboek bestellen?