Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 17 augustus

Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten?
Psalm 139 vers 7

Een 62-jarige man uit Blaricum had op Marktplaats een auto te koop staan: een Maserati GranTurismo. Een man had belangstelling en maakte een afspraak. Omdat de auto niet verzekerd was, zat een proefrit er niet in. Hij wilde wel graag de motor horen lopen. Hij startte hem – en spoot weg. Hij reed daarbij de vrouw des huizes omver. De dief kwam er niet ver mee. Hij raakte de macht over de auto met z’n 440 pk kwijt en botste tegen een boom. De Maserati belandde op z’n dak. De man nam de benen, maar liet in de haast wel twee mobieltjes achter. Zo kon hij snel gevonden worden.

Als het hem al zou lukken aan de politie te ontkomen, aan Gods Geest ontkomt hij niet. Niemand kan God ontvluchten. Hij is de Alwetende, de Alziende, de Alomtegenwoordige en de Almachtige.

Daarom heeft vluchten voor Hem geen enkele zin. Het is hooguit uitstel van executie. Door naar Hem toe te gaan, ontkom je juist aan zo’n veroordeling. Want wie zich tot God bekeert, ontvangt volle vergeving van alle zonden die hij gedaan heeft. Hij wordt met God verzoend en is dan een gerechtvaardigd mens.

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage